Vi söker en sjuksköterska som vill ha en central funktion på kliniken

Konsultations- och Mottagningsenheten är vägen in för patienter och vårdgrannar till Psykiatricentrum Södertälje. Vi gör telefonbedömningar, ger rådgivning, fungerar som vårdkoordinator och tar emot akuta besök.

Hos oss får du: 

  • En central funktion då enheten ses som klinikens nav   
  • Möjlighet att specialisera dig på patientbedömningar   
  • Att arbeta tillsammans med kollegor som har lång erfarenhet av arbetet på enheten  

Om tjänsten 

Du kommer att vara del av ett team bestående av:  sjuksköterska, skötare, medicinsk sekreterare, psykiatriker och AT-läkare. KoM-enheten är en del av klinikens allmänpsykiatriska mottagning för personer mellan 18 och 64 år och har som uppdrag att vara ingångsport för både patienter och vårdgrannar till kliniken.  

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter sker via telefon; att göra specialistpsykiatriska bedömningar, vara rådgivare till både patienter och vårdgrannar samt vara en del i klinikens koordinatorsuppdrag för inläggning till heldygnsvården. Utöver det förväntas du, vid behov, delta på akutbesök och vara behjälplig vid hembesök, drogscreeningar, samordna konsultationsärenden samt göra delar av basutredning. Eventuellt deltar du i remissgrupp tillsammans med enhetens överläkare. I mån av tid, utifrån verksamhetens behov och beroende på ditt intresse och kompetens kan ytterligare arbetsuppgifter diskuteras. 

Vi söker 

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och har tidigare erfarenhet av akutpsykiatriskt arbete. Vidareutbildning inom psykiatri ses som meriterande. Då arbetet innebär många kontaktytor och sker i nära samarbete med övriga i teamet värdesätts ett serviceinriktat förhållningssätt och en väl utvecklad samarbetsförmåga. För att kunna arbeta i akutinriktad verksamhet krävs flexibilitet och stresstålighet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Anställningsform

Heltid, möjlighet till deltid om önskvärt. Arbete dagtid måndag-fredag, vi tillämpar flextid. Tillsvidareanställning. Tillträde enligt överenskommelse. 

Om oss

Konsultations- och Mottagningsenheten, KoM-enheten, har som uppdrag att vara ingångsport för både patienter och vårdgrannar till kliniken. På enheten görs specialistpsykiatriska telefonbedömningar, rådgivning och akuta besök. KoM-enheten handlägger alla inkomna remisser och organiserar konsultationsärenden från Södertälje sjukhus. 

Psykiatricentrum Södertälje står för patientens fokus och vi ligger i framkant vad gäller samverkan med andra aktörer och samordnad planering efter individuella behov. Vårt uppdrag är att bedriva högkvalitativ psykiatrisk specialistvård inom öppen- och heldygnsvård för invånare över 18 år (17 år på vår Unga vuxnaenhet). Vi arbetar ständigt med förbättringar för att på bästa sätt möta våra patienters behov, därför är utvecklingsvilja och samarbetsförmåga viktiga egenskaper hos våra medarbetare. Med våra cirka 220 medarbetare ses vi som en liten klinik och det medför korta beslutsvägar och att det är enklare att bli förtrogen med hela kliniken - närhet till medarbetare kännetecknar vår organisation.

Övrigt

Vi tillämpar registerkontroll före beslut om anställning. 

Läs mer och ansök här